fbpx Vibes | Growthways

Wauw. Wat een vibe.

Naast mij tref ik een groepje studenten aan.
Ze bespreken een project. Mijn focus was elders tot ik met veel enthousiasme één van hen een oprecht compliment hoor geven aan een andere student en haar bedankt voor de bijdrages die ze levert in de projecten die ze samen doen.

Wat volgt? De groep. Op een heel natuurlijke manier zetten ze de sterktes van elkaar in de verf. De groep lijkt complementair en merkt dat iedereen andere sterktes heeft die allemaal het project ten goede komt. Ze concluderen en benoemen het zelf. 'We zijn complementair, wijs!'

De groep gaat vervolgens voluit in actie. Niemand houdt zich nog in. Ze discussiëren voluit en hard over inhoudelijk punten. Ze brengen inhoudelijke argumenten in zonder 'gelijk te willen hebben'. Ego's aan de kant. Ze weten dat wat ze inbrengen waardevol is. Het maakt hen sterk.

Fantastisch om te zien. Om dit nog meer te zien, ook in organisaties zet ik in wat nodig is om dit te bekomen. Want dit is zo krachtig!

Als er vertrouwen is, kunnen inhoudelijke discussies ontstaan wat de betrokkenheid verhoogt en waardoor iedereen 'all the way kan gaan'.

En dat...dat leidt tot krachtige resultaten!

Off

Gerelateerde inzichten

Anissa bakstenen front

Leiderschap nemen

Leiderschap nemen kan je vanuit verschillende rollen doen. Vanuit de eerste plek als mens, want je hoogste waarden en normen veranderen niet zomaar. 
read more
Anissa

Stilstand in het team

Je hebt al zoveel geprobeerd. Je hebt al zoveel 'effort' gemaakt maar het lijkt geen verandering te brengen. Zoveel van jezelf gegeven maar het lijkt nooit genoeg. Je wil graag verandering maar weet niet meer hoe.   
read more
Teamontwikkeling schema

Toegevoegde waarde Teamontwikkeling

Teamontwikkeling, wat levert het op?  Heel wat voor het team. En (in)direct heeft het ook impact op individuele/persoonlijke en organisationele ontwikkeling.   
read more