fbpx Teamcoaching | Growthways

GROW
YOUR TEAM

Teamcoaching op maat

Een cruciale factor om nu en in de toekomst overeind te blijven met je team(s) is er voor te zorgen dat de kwaliteit van de relaties binnen je organisatie sterk zijn. Onderzoek heeft al meermaals aangetoond dat er een sterke correlatie is tussen de kwaliteit van interpersoonlijke relaties en de resultaten die bedrijven neerzetten. Daar maken we met teamcoaching vanuit Growthways het verschil. 

Let's get started 

Off

Welkom

Hello gedreven en gepassioneerde leider. Je weet dat je het hart op de juiste plaats hebt en goed bent in wat je doet.

Je weet dat er meer potentieel schuilt in de samenwerkingen met en binnen je team. Meer dan nu zichtbaar is.

Je weet hoe je één op één gesprekken kan aanpakken, ook als het wat moeilijker loopt. Maar moeilijkheden tussen mensen, dat is iets anders. Dat brengt andere uitdagingen met zich mee. 

Je verlangt er naar om leiding te geven met en vanuit vertrouwen, maar dat ervaar je niet altijd. 

Je verlangt er naar om problemen tussen mensen constructief te benaderen en bespreekbaar te maken.

Je verlangt er naar om op een meer moeiteloze manier het team te leiden zodat samenwerkingen aangenamer zijn en hogere impact opleveren. 

Je weet dat er veel meer mogelijk is voor jou en je team en staat open om te ontdekken hoe je met ondersteuning van een teamcoach samenwerkingen naar een hoger niveau tilt.

On
Lachend naar Evara (pic ook in gebruik insta)

A 'systems thinker' is a person who

has learned to reverse our natural tendency to fragment the world around us in order to gain understanding,

by looking for wholes and the interrelationships that make those wholes a system 

                                           -   Barry Richmond

On

Een Teamcoach

Een teamcoach is zo’n ‘system thinker’. We maken altijd deel uit van een grotere context. Logisch dan dat ons gedrag en welzijn beïnvloedt worden door de organisatie en het team waar we deel van uitmaken. 

Wanneer we procedures, processen of een groep van mensen, uit elkaar trekken om te begrijpen, gaan we geheel voorbij aan de complexiteit van onderlinge relaties. De essentiële elementen van actie en reactie, cultuur, waarden en normen samen met andere factoren die eigen zijn aan groepen worden dan niet meegenomen. Wanneer er spanningen zijn binnen of tussen teams, is een integrale benadering zoals teamcoaching nodig. Eén-op- één coaching, executive coaching, teambuildings of een training zijn dan niet voldoende.

Tijdens een teamcoaching gaan we met het gehele team aan de slag en houden we rekening met de elementen die van invloed zijn, waardoor de aanwezige dynamieken en patronen onmiddellijk zichtbaar zijn. Zo worden ze ook bespreekbaar en hanteerbaar. Het is daar waar de meerwaarde ligt van deze integrale bottom-up benadering.  

⇢ This growth goes way beyond teambuilding! ❞

 

Off

Tijdens een samenwerking

Tijdens een samenwerking met Growthways gaan we samen met jou en je team op pad. Zo ontdekken en definiëren jullie wat de essentiële bouwstenen zijn die jullie als team te respecteren hebben om in vertrouwen samen te werken. In dit proces faciliteren we en stretchen we uit naar verdere groei.

Jij als leider zal samen met het team uitgenodigd worden om eigenaarschap te nemen bij de start van onze samenwerking zodat jullie alle kansen benutten om samen te groeien.

  • Je inzicht krijgt in effectief en ineffectief gedrag om beter samen te werken. Zo krijg je tools om het resultaat of doel te bereiken wat jij samen met je team voor ogen hebt. 
  • Je leert samen met het team hoe je discussies of conflicten constructief benadert.
  • Je krijgt inzicht op de essentie van wat er zich afspeelt in je team en hoe je dit kan ombuigen. Je krijgt duidelijk zicht op wat je kan sturen om je team next level te brengen.
  • Jij zal samen met je team elkaar op een diepgaander niveau leren kennen en de kans krijgen om met nieuw gedrag te experimenteren.

Samenwerken als team wordt eenvoudiger en beter dankzij onze samenwerking op maat. Zo zal je makkelijker afspraken, beslissingen en gesprekken met je team voeren waardoor jij op een lichtere en verbindende manier leiding kan geven. 

Off

Mensen verlangen meer dan ooit naar oprechte connectie en zingeving. Tijdens de teamcoaching gaan we samen met jou en je team op pad om net dat te bereiken of te verdiepen.

On

Hoe gaan we te werk

tekstbalon met vraagteken

Verkennnigsgesprek

Aftoetsing van jouw vraag of doelstelling voor teamcoaching met Growthways 
handen schudden

Let's meet

We spreken af voor een diepgaander kennismakingsgesprek
document

Voorstel

Je ontvangt een uitgewerkt voorstel op maat
opstijgende raket

Start

Vertrouwen en zin om van start te gaan? Then off we go! 

Na deze teamcoaching

  • weet jij en het team goed wat essentieel is voor jullie om in vertrouwen met elkaar samen te werken. 
  • weet jij en het team hoe jullie elkaar - in groep- kunnen aanspreken op eigenaarschap en hebben jullie daar al stappen in gezet.
  • heb je een duidelijk zicht op de meest essentiële dynamieken of thema’s die relevant zijn voor jouw team en zijn deze ook ontmanteld.
  • heb je samen met het team helder hoe je op een constructieve manier feedback geeft en iets bespreekbaar kan maken.
  • is het duidelijk hoe je als leider van dit team verder constructief samen kan werken.
  • zijn jullie als team hechter geworden en gegroeid door de inzichten, vaardigheden en/of andere aangeleerde tools.
Off

Over Growthways

Fijn dat je ons beter wil leren kennen. Mensen verlangen meer dan ooit naar oprechte connectie en zingeving. We gaan graag samen met jou en je team op pad om daartoe te komen. Growthways duikt daarbij diep. De mix van diepgaande inzichten, ontdekken van ontbrekende puzzelstukken, het aanbrengen van gemeenschappelijke taal en het ontwikkelen en versterken van vaardigheden is waar de kracht van Growthways in schuilt. Je zal ervaren dat ontwikkelen op dit niveau betekent dat samenwerken als team veel effectiever en kwalitatiever is geworden.

Bij grotere projecten of opdrachten werkt Growthways met collega’s samen. Het zijn één voor één professionals die dezelfde filosofie uitdragen als Growthways.

Off

What they say

De sfeer was geladen en negatief. Ik had niet gedacht dat dit om te draaien was. Door de tussenkomst van Anissa is het resultaat dat onze introverte teamleader heel veel van zichzelf heeft getoond in de samenwerking. Heel geslaagd ! 
Ayla
HR Partner
Anissa acts from her heart, uses her intuition to the benefit of the team on top of many professional tools and methods. Her sensitivity allows her to address 'the unspoken' in a team, which makes a team progress faster.
Leen
MCC, Accredited Coach Supervisor

Over Anissa

Ik ben Anissa Halimi, gefascineerd door interpersoonlijke relaties en de link met leiderschap, schaamte en groepsdynamica. Verbindingen tussen mensen en hoe je die kan versterken waardoor mensen beter samenwerken, daar kan ik wel uren over delen. 

De voorbije 12 jaar stond ik op dagdagelijkse basis in nauw contact met leiders en de teams die ze aansturen. Ik coach inmiddels +8j en weet structurele voortgang en verandering te brengen als leiderschaps-& teamcoach. Ik heb me ook verdiept en kwalitatieve opleidingen gevolgd om verder vaardigheden te ontplooien die bijdragen aan de samenhang en daadkracht van mensen.

In 2018 besliste ik om Growthways op te richten waardoor ik met de meest gedreven en gepassioneerde leiders en teams kan werken. Leiders die op een duurzame en kwalitatieve manier te werk willen gaan, daarmee ga ik, samen met andere coaches, graag op pad zodat leiders zoals jij op een meer moeiteloze manier, betere resultaten voor jezelf en het team/teams kunnen genereren. 

Ik kijk er naar uit om jou te leren kennen. Aarzel niet om vrijblijvend een bericht te sturen met een vraag. Ik duik graag mee in je situatie en help je graag verder.

Wil je graag meer weten over mijn parcours? Neem dan een kijkje op mijn Linkedinprofiel.

On
Anissa bakstenen front

Zin om samen te werken?

Sta je open om te ontdekken hoe je het potentieel van jezelf en het team kan
activeren? Ben je bereid om tijd en energie te investeren zodat we de focus kunnen leggen op de essentie? Of heb je een vraag maar twijfel je of teamcoaching je daarbij kan helpen? Dan horen we heel graag van je en kan je via onderstaande knop onmiddellijk een verkennend gesprek inplannen.

Ja, dat wil ik

On

Inzichten

man met pc in het groen

Krachtdadig leidinggeven

Krachtdadig leidinggeven in tijden van (corona)-crisis is niet altijd een evidente opdracht.  Om leiders hierin te ondersteunen, schreven we een tekst, namen we een audio om emoties te kanaliseren en een video met printable document om niet helpende gedachten te transformeren.
read more
Anissa bakstenen front

Leiderschap nemen

Leiderschap nemen kan je vanuit verschillende rollen doen. Vanuit de eerste plek als mens, want je hoogste waarden en normen veranderen niet zomaar. 
read more
Spiegel

Spiegel

Bij een confrontatie heb je altijd te leren.  Het is een spiegel die je voorgehouden wordt. Een soort richtingwijzer over wat je nog te leren hebt.  Ik deel hierin graag een persoonlijk voorbeeld met jou om vervolgens ook de link te leggen met jou als leider en hoe dat gaat in teams.
read more

Zin om meer inspiratie te ontvangen?

 
On