fbpx Teamcoaching | Growthways

GROW
YOUR TEAM

Teamcoaching op maat

Een cruciale factor om nu en in de toekomst overeind te blijven met je team(s) is er voor te zorgen dat de kwaliteit van de relaties binnen je organisatie sterk zijn. Onderzoek heeft al meermaals aangetoond dat er een sterke correlatie is tussen de kwaliteit van interpersoonlijke relaties en de resultaten die bedrijven neerzetten.

Let's get started 

Off

Teamcoaching

Teamcoaching betekent dat we steeds reageren in ‘relatie tot iets’. We functioneren altijd binnen een context, zoals binnen een organisatie of een team en dit beïnvloedt sterk het gedrag en welbevinden van het individu. Veel symptomen, zoals uitputting en psychosomatische klachten die we vandaag in organisaties zien komen hieruit voort.

De klemtoon voor veel organisaties ligt nog eerder op individuele ontwikkeling. Teamcoaching is nog niet zo gekend in organisaties. Jammer, want de complexiteit van onderlinge relaties die gevormd worden door actie en reactie, cultuur, waarden en normen samen met andere factoren die eigen zijn aan teams, worden niet meegenomen in één-op- één coaching, executive coaching, teambuildings of trainingen. 

De aanwezige dynamieken en patronen binnen een team worden pas werkelijk zichtbaar als je coaching inzet en doorloopt met het hele team. Teamcoaching zorgt ervoor dat dynamieken en patronen zichtbaar worden, op die manier worden ze ook hanteerbaar. Het is juist daar waar de meerwaarde ligt.  

⇢ This growth goes way beyond teambuilding! ❞

On

Via een integrale bottom-up aanpak, zoals teamcoaching, krijgt het team inzicht in wat er werkelijk speelt en zal je als individu (in)direct kunnen ervaren hoe bepaalde gedragingen effect hebben op het team, voortgang in processen of projecten en de algemene resultaten.

Er wordt gekeken naar effectief en ineffectief gedrag om een bepaald resultaat of doel te bereiken in plaats van te focussen op 'schuld'. Het is in relatie tot dat doel dat aan de start bepaald wordt, dat er gekeken wordt wat nodig is om effectieve voortgang te boeken.

De teamleden leren op deze manier zichzelf en elkaar beter kennen, en krijgen de kans om te experimenteren met nieuw gedrag.

Het team zal uitgenodigd worden om veiligheid te borgen en engagement te nemen bij de start van de coaching, dit zijn belangrijke elementen om tot verandering te komen.

Ondanks de universele thema’s en dynamieken in teams, komen patronen in andere gedaantes voor. Dit naast het ontwikkelingsniveau van het team als groep bepaalt welke aanpak gehanteerd zal worden om effectief te zijn. Een teamcoaching is daarom steeds een traject op maat.

 

Off

Voorbeelden van vragen ter illustratie, waarbij Growthways ingezet kan worden in jouw organisatie:

 • Hoe kunnen we tot betere samenwerking komen;
 • Hoe kunnen we er voor zorgen dat het team zijn verantwoordelijkheid neemt;
 • Hoe kunnen we het engagement van het team verhogen;
 • Hoe pak ik de essentie aan van de verschillende problemen die aanwezig zijn binnen het team; 
 • Hoe kunnen we het team besluitvaardiger maken;
 • Hoe kunnen we vertrouwen opbouwen;
 • Hoe krijgen we meer focus op onze doelstellingen als team (in plaats van op onderlinge relaties);
 • Hoe kunnen we er voor zorgen dat conflicten constructief benaderd kunnen worden;
 • Hoe krijgen we nu op tafel wat werkelijk speelt;
 • Hoe kan het talent van de individuele teamleden nog meer benut worden.
Off

Hoe gaan we te werk

tekstbalon met vraagteken

Jouw vraag

Contacteer ons met jouw vraag of doelstelling 
handen schudden

Let's meet

Na een korte (telefonische) toetsing spreken we af voor een kennismakingsgesprek
document

Voorstel

Na ons kennismakingsgesprek ontvang je een voorstel op maat
opstijgende raket

Start

Vertrouwen en zin om van start te gaan? Then off we go! 

Na dit traject

Off
Off
Off

Na dit traject op maat weet jij en het team goed wat er speelt. Zo is er benoemd wat de dynamieken en/of thema’s zijn die relevant zijn voor jouw team. Het team heeft het eigenaarschap genomen en is gegroeid door de inzichten, vaardigheden of andere aangeleerde tools.

Het aanbod aan teamcoaching bij Growthways heet dan ook 'Grow Your Team' omdat er alles aan gedaan wordt om het team zelf te laten groeien zodat het nadien opnieuw zelfstandig voort kan. Een principe dat Growthways overal meeneemt, omdat het gelooft in de eigen mogelijkheden en verkiest om het team zelf te laten leren in plaats van afhankelijk maken van.

Als leider kan je zo vanuit je kracht leidinggeven aan jezelf en je team waarbij je weet dat het duurzaam resultaat en voldoening zal opleveren.

Off
 • Heeft het team grip en onder woorden wat de essentie is van de huidige situatie
 • Is het ineffectief patroon/dynamiek besproken
 • Heeft het team geleerd om verantwoordelijkheid te nemen om samen te ontwikkelen en te doen wat nodig is
 • Is het team hechter geworden, zelfs bij een korte doorlooptijd 
 • Heeft het team geleerd wat nodig is om verder te komen richting de gewenste doelstelling 
Off

Deelnemers aan het woord

Wanneer je met Growthways werkt voel je een bagage aan kennis en geloofwaardigheid. In een veilig kader wordt je aangemoedigd om kwetsbaarheid te tonen die nodig is om de thema’s vrij en besproken te krijgen.
Greet
HR Business Partner
Ik heb een aantal belangrijke inzichten gekregen in hoe ik functioneer in een werkomgeving. Op een heel interactieve manier zijn we ook tot een aantal praktische technieken gekomen die ik dagelijks probeer toe te passen.
Kenny
Strategy & Concept Leader

Samenwerken?

Geloof jij in het potentieel van jezelf en in het kader van teamcoaching, ook in je team? Ben je bereid om tijd en energie te investeren om de focus te leggen op de essentie zodat we effectief resultaat kunnen boeken? Dan horen we heel graag van je! 

Er is dan immers een hele grote kans dat we doeltreffend te werk
kunnen gaan en zo de beste resultaten kunnen neerzetten.

Ik wil samenwerken

On

Inzichten

man met pc in het groen

Krachtdadig leidinggeven

Krachtdadig leidinggeven in tijden van (corona)-crisis is niet altijd een evidente opdracht.  Om leiders hierin te ondersteunen, schreven we een tekst, namen we een audio om emoties te kanaliseren en een video met printable document om niet helpende gedachten te transformeren.
read more
Anissa bakstenen front

Leiderschap nemen

Leiderschap nemen kan je vanuit verschillende rollen doen. Vanuit de eerste plek als mens, want je hoogste waarden en normen veranderen niet zomaar. 
read more
Spiegel

Spiegel

Bij een confrontatie heb je altijd te leren.  Het is een spiegel die je voorgehouden wordt. Een soort richtingwijzer over wat je nog te leren hebt.  Ik deel hierin graag een persoonlijk voorbeeld met jou om vervolgens ook de link te leggen met jou als leider en hoe dat gaat in teams.
read more